Wielrennen  Limburg
Welkom in fiets paradijs Limburg

 

Welkom op de wielerwebsite wielrennen in Limburg

Deze website is tot stand gekomen omdat er in Limburg geen algemene wielerwebsite was.  In 2012 werd er voor het laatst het WK wielrennen gehouden, waarna de site WK wielrennen2012 weer uit de lucht ging.
Dit was voor mij een teken om de website wielrennen in Limburg verder uit te bouwen naar een website voor geheel Limburg en ver erbuiten.
Zuid-Limburg kent hele mooie heuvels een prachtig Tom Dumoulin Bike Park en mooi complex met de naam watersley sports talent park. 

Als je in Zuid-Limburg komt fietsen zul je altijd wel een route vinden die je leuk vindt. Er zijn verschillende uitgepijlde  fiets routes te vinden de moeite waard om deze eens te gaan fietsen. 

Wielernieuws


Terug naar overzicht

07-05-2024

Kleeberg Challenge: organiseren wielerkoers steeds lastiger

Kleeberg Challenge: organiseren wielerkoers steeds lastiger
Jaap Ebbelink L1
Het kost veel geld, het vinden van vrijwilligers is moeilijk en je moet flink veel vergaderen. Tegenwoordig is het niet gemakkelijk om een wielerkoers te organiseren. Zeker in het geval van jeugdwedstrijden. Het gevolg is dat er steeds meer wedstrijden verdwijnen.
De Kleeberg Challenge in Mechelen is een van de weinige juniorenwedstrijden die nog wel wordt georganiseerd. Maar de vraag is voor hoe lang.
Uitdagende hellingen
Tijdens de Kleeberg Challenge, gehouden in Mechelen, krijgen jonge renners een kans om door te breken. De reden waarom het parcours zo aantrekkelijk is: de uitdagende hellingen door het Limburgse landschap. Het is een van de weinige koersen in Nederland die heuvelop gaat.
ergrijzing
Na 13 jaar als organisator van de Kleeberg Challenge is Robert Loozen bezorgd over het afnemen van jeugdwielerkoersen. Hoewel hij teleurgesteld is dat de koersen verdwijnen, begrijpt hij de complexiteit van het voortbestaan. Er komt veel meer bij kijken. "Bijna alle koersen, zeker voor de jeugd, worden georganiseerd door vrijwilligers. Het wordt heel moeilijk om zo alles te regelen. Ook merkt hij op dat het aantal vrijwilligers sterk vergrijst. "Ik zie heel weinig twintigers of dertigers die de motivatie hebben om vrijwilliger te worden. Het wordt echt heel moeilijk", aldus Loozen.
Van der Poel
En dat is zonde. Zo stonden er jaren geleden veel bekende gezichten aan de start. Zij zijn later uitgebloeid tot grote renners en rensters. Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen en Pascal Eenkhoorn zijn de namen van enkele van de winnaars in Mechelen. Bij de vrouwen wonnen hedendaagse toppers in het dameswielrennen zoals Lennny Druyts, Karlijn Swinkels, Sabrina Stultiens, Jeanne Korevaar en Nina Buysman.
Bezorgd
Voor talenten die de ambitie hebben om profwielrenner te worden, is het rijden van wedstrijden belangrijk. Minder wielerwedstrijden kan betekenen dat renners zich minder (snel) ontwikkelen. Niet alleen de organisatoren maken zich zorgen over het voortbestaan van de wedstrijd in Mechelen. Ook ouders uiten hun bezorgdheid over de toekomst van hun kinderen. Zoals Marco van der Sluis, die met zijn zoon Sem helemaal vanuit Staphorst naar Limburg reisde. "Ik ben heel blij dat het nu nog kan. Het zou ontzettend jammer zijn als het zou verdwijnen. We hebben drie uur in de auto gezeten om te koersen in een heuvelachtig gebied."
Laatste editie?
Loozen gelooft niet dat dit de laatste editie zal zijn. Maar hij erkent ook dat het niet alleen aan hem ligt. Er is meer nodig om de koers voort te zetten. "We gaan zorgen dat we dit nog een aantal jaren kunnen doen. Als we de medewerking van de gemeente en bewoners in de omgeving krijgen, gaat het goed komen."Terug naar overzicht


  • IMG_3775
  • IMG_3865
  • IMG_3885
  • IMG_3753
  • IMG_3898
  • IMG_3900
  • IMG_3901
  • IMG_3908
  • IMG_3916
  • IMG_3985

 Aankomst ZLMTour 7-9-2024 Buchten  © Foto's Gerrie Tossings

                       

Wielernieuws en wedstrijden.Wk. wielrennen 2012 In Valkenburg.

Van 16 t/m 23-09-2021 werd het Wk. Wielrennen gehouden In Limburg. Het was een geslaagd WK met mooie winnaars. Helaas wordt het geluid van het zal niet meer terugkomen naar Limburg harder. Dit i.v.m. De hoge kosten die ermee gepaard gaan. Maar hoop doet leven.

Foto's © Gerrie Tossings 


 
 
 
E-mailen
Map
Info