Wielrennen in Limburg

                  Welkom wielerliefhebbers  

Van harte welkom op de wielerwebsite wielrennen Limburg. Deze website is ontstaan uit mijn hobby en grote wielerliefhebberij voor het wielrennen.

Op deze website vindt u informatie over het wielrennen in de brede zin van het woord.

Mocht u ook een wielerevenement organiseren laat het ons weten door te mailen 


 


                 Wieleragenda

                  Wielernieuws 


Wielernieuws uit Limburg


Terug naar overzicht

08-03-2024

Watersley krijgt Finsh op 29 maart ixxo Ster van Zuid-Limburg

Afgelopen week presenteerde de organisatie van de Trixxo Ster van Zuid-Limburg voor junioren in Hoeselt hun plannen voor de 45ste editie. De wedstrijd wordt georganiseerd in het Paasweekeinde. De inmiddels gerenommeerde vierdaagse (UCI M12.1) gaat van start op vrijdag 29 maart en eindigt op Paasmaandag 1 april. De wedstrijd – grotendeels in België – is mogelijk door de samenwerking met de gemeente/steden Lanaken, Hoeselt, Bilzen, Kortessem, Diepenbeek, Riemst, Borgloon, Visé, Oupeye en Bassenge. De eerste etappe is echter in Nederland. Er staat een tijdrit van 6,4 kilometer op het programma met de finish op Watersley in Sittard.

Etappeschema

Er zullen 25 teams deelnemen met zes renners: vijftien Belgische, waarvan drie Limburgse en tien internationale teams. De Limburg Cycling selectie zal niet aan de start staan, wel het Regio Team Zuid-Nederland, met wellicht een paar Limburgers. Ook het Gepla-Watersley R+D Road Team is uitgenodigd.

Omdat hoofdsponsor Trixxo in Sittard is gevestigd hebben als decor gekozen voor het kloosterdomein van Watersley ten zuiden van Sittard. Op zaterdag 30 maart is er de eerste rit in lijn van Mopertingen naar Hoeselt voor 120 kilometer met twee keer de Glinberg en liefst zesmaal de Hardelingenstraat. Op Paaszondag wordt de tweede rit in lijn van Hoeselt naar Veldwezelt verreden. Ook weer 113,4 km met naar verwachting een massasprint, hoewel ook hier de Leten-, Slinger- als Sieberg overwonnen moet worden.

Koninginnenrit op Paasmaandag!

Op Paasmaandag is de koninginnenrit van Veldwezelt naar Mopertingen (120 km). Zware kost hoor met dertien hellingen! Onder meer de Wonckerberg, de klim naar Houtain-St-Siméon, de Hallembaye, Slingerberg, Keiberg en Dennenbosberg staan op het menu. In de slotafse zijn er dan nog drie plaatselijke ronden te verrijden met de Wilderberg. De winnaar van de Trixxo Ster van Zuid-Limburg is praktisch een garantie op een mooie carrière. Bekijk de lijst van winnaars maar.

Bram Tankink ambassadeur

Ex-profrenner Bram Tankink is dit jaar de ambassadeur. De Nederlander woont sinds 2003 in Neerharen bij Lanaken en voelt zich ondertussen een jongen van de streek. Tankink: “Ik was inderdaad erg blij toen ik werd gevraagd om ambassadeur te worden van deze 45ste Trixxo Ster van Zuid-Limburg. Ja, het is een pittige vierdaagse hoor. De hellingen zijn fameus en ook veel bochtenwerk. Het niveau gaat dit jaar nog hoger liggen. De Ster winnen is speciaal. De profteams komen sneller dan vroeger hun talenten binnenhalen. De betere junioren krijgen de kans om binnen een profteam te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat de profploegen naar de Ster komen om de talenten te ontdekken. Het is een prachtige organisatie en dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Uitslag 2023

1.Patrick Frydkjaer (Den, zie foto rechts) 8:23,34; 2. Viktor Soenens (Bel) op 9 sec.; 3. Mees Vlot (Gepla-Watersley, Ned) op 10 sec.; 4. Toinne Vriezen (Ned) op 12 sec.: 5. Camiel Klignet (Sibbe, Limburg Cycling) op 14 sec.; 6. Kamiel Eeman (Bel) op 16 sec.; 7. Ruud Junior Nagengast (Gepla-Watersley, Ned) op 21 sec., 8. Anton Louw Larsen (Den) op 24 sec.; 9. Thom van der Werff (Gepla-Watersley, Ned) op 51 sec. en 10. Tars Poelvoorde (Bel) op 53 sec.
Bron Limburg cycling
Op de erelijst komen veel bekende namen voor. Hier een greep: Stijn Devolder (19960, Jurgen van den Broeck (2001), Dylan van Baarle (2009), Jasper Philipsen (2016), Fred Wright (2017), MattiaTerug naar overzicht


GPX Bestanden 2024 Tour Etappe

Dames Wielrennen 

Heren Wielrennen

Winnares en Podium Voltanxt classic 2024

Winnaar en Podium Voltanxtclassic 2024
E-mailen
Map
Info