Wielrennen Limburg
De website voor elke wielerliefhebber

Amstel gold race 


 

 

Amstel Gold Race blijft in Maastricht en Valkenburg


De redactie
Geplaatst op woensdag 17 januari 2018 - 12:54
Read later


            

MAASTRICHT EN VALKENBURG TOT EN MET 2022 START- EN FINISHLOCATIE VOOR DE AMSTEL GOLD RACE

De gemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul verbinden zich ook voor de komende vijf jaren aan de Amstel Gold Race. Beide gemeenten en de Amstel Gold Race maakten vandaag bekend dat zij het contract hebben verlengd tot en met 2022. Maastricht is al jaren partner van de Amstel Gold Race en sinds 1998 de vertrouwde startplaats van deze wielerklassieker. De finishlijn wordt al sinds 2003 getrokken in de gemeente Valkenburg aan de Geul. John Aarts, wethouder Maastricht en Jan Vermeer, wethouder Valkenburg aan de Geul, tekenden vanmiddag in het bijzijn van koersdirecteur Leo van Vliet het nieuwe contract.

Maastricht
Wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht is verheugd met het nieuwe vijfjarig contract: “De start van de Amstel Gold Race betekent voor Maastricht een economische impuls in de vorm van bezoek van de binnenstad en overnachtingen. Daarnaast biedt de race een interessant podium om onze stad landelijk en internationaal te presenteren.” Vanaf 2017 wordt er in het Amstel Gold Race weekend ook de Ladies edition van de Amstel Gold Race verreden, een wedstrijd die is opgenomen in de internationale UCI Women’s WorldTour. De Markt in Maastricht is ook het decor van de start van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Ook versterkt het evenement het imago van Maastricht als gastvrije stad in een aantrekkelijke regio. De Amstel Gold Race is al jarenlang een sterk wielerevenement met ruimte voor topsport en breedtesport. 

Valkenburg
Ook blijft de finish de komende vijf jaar van de Amstel Gold Race in Valkenburg aan de Geul. De gemeente heeft hierover overeenstemming bereikt met de organisatie. De Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt vormt opnieuw het decor voor de finish van zowel de herenwedstrijd als de Ladies Edition van de Amstel Gold Race. Wethouder Jan Vermeer is verheugd dat Valkenburg de komende vijf jaren de finishplaats van deze klassieker blijft: “De Amstel Gold Race en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vormt ieder jaar weer één van de hoogtepunten in onze evenementenstad, met 15.000 deelnemers aan de toerversie en 50.000 toeschouwers in Valkenburg tijdens de wedstrijd op zondag. Ieder jaar opnieuw is het tijdens het Amstel Gold Race weekend één groot feest in onze wielerstad. De samenwerking met de organisatie van dit geweldig wielerevenement is voortreffelijk.”

De 53e editie van de Amstel Gold Race wordt verreden op zondag 15 april 2018. Een dag eerder worden de heuvels beklommen door deelnemers van de 17e editie van de Toerversie Amstel Gold Race.

Nieuws

Feed

09-04-2018, 20:07

Peter Sagan doet mee aan Amstel Gold Race

Wielrenner Peter Sagan verschijnt dit weekend aan de start van de Amstel Gold Race. Dat bevestigt zijn team Bora-Hansgrohe aan de website VeloNews (link is external). Drie keer De Slowaak, die zondag...   Meer
AMSTEL GOLD RACE PAST FINALE AAN

12-03-2018


De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten dit jaar weer een wijziging door te voeren in het parcours van de Amstel Gold Race. Na de start op de Markt in Maastricht zullen de renners net als afgelopen jaren weer een drietal grote lussen door het Zuid-Limburgse heuvelland rijden inclusief drie beklimmingen van de Cauberg en passages van de finishlijn in Vilt-Valkenburg. Tevens zal de finalelus na de wijziging in 2017 ook dit jaar alleen maar de beklimmingen van de Geulhemmerberg en Bemelerberg bevatten. De Cauberg wordt in de laatste kilometers dus wederom gemeden.


In de finalelus van 16 kilometer brengt koersdirecteur Leo van Vliet voor 2018 een wijziging aan. “Met deze wijziging in de finale van de Amstel Gold Race zoeken we de smallere wegen op wat de controle door het peloton zal bemoeilijken”, aldus Van Vliet. Na de beklimming van de Geulhemmerberg zal het peloton niet meer de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht nemen, maar via de parallel gelegen Kuitenbergweg richting de wijk Amby afdalen. Eenmaal beneden wordt na de Molenweg en de Peutgensweg de Rasberg overgestoken richting Bemelen. Na de beklimming van de Bemelerberg wordt er in het dorpje Gasthuis niet meer rechtdoor gereden langs de bekende molen van Wolfshuis, maar slaan de renners nu linksaf richting Terblijt om vervolgens rechts via de Rijnsbergerweg weer op de Sibberweg te komen en de laatste kilometer in te gaan.

“In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele wijziging aan te brengen een attractievere wedstrijd tot gevolg hebben gekregen. Met deze nieuwe wijziging zullen de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed moeten positioneren of al ten aanval moeten zijn getrokken”; aldus Leo van Vliet.

De klassieker start zondag 15 april om 10.30 uur op de Markt in Maastricht en finisht rond 17.00 uur op de finishlocatie in Vilt-Valkenburg. Het peloton moet dit jaar zo’n 260 kilometer afleggen. Tijdens de koers staan er 35 beklimmingen op het programma.

De Amstel Gold Race werd in 2017 gewonnen door Philippe Gilbert. In 2016 ging de winst nog naar de Italiaan Enrico Gasparotto. 


Nieuws Dames Amstel Gold Race 2018

Feed

21-03-2018, 20:31

WEDSTRIJDROUTE BESCHRIJVING DAMES 2017

0Nadat de Amstel Gold Race al in 2001,2002 en 2003 een vrouweneditie kende, is het Amstel Gold Race weekend vanaf 2017 weer uitgebreid met een wedstrijd voor dames; de Amstel Gold Race Ladies Edition. De...   Meer


21-03-2018, 20:10

PLOEGEN AMSTEL GOLD RACE LADIES EDITION

Bron : Amstel Gold Race 22 ploegen aan de start van de Amstel Gold Race Ladies Edition Na een afwezigheid van bijna 15 jaren werd in 2017 de dameseditie van de Amstel Gold Race weer opgenomen in het...   Meer
Route dames 15 April 2018
Route beschrijving dames Amstel gold Race 2018 de dames zullen de zelfde finale lus rijden als de mannen
Route Amstel Gold Race 2017 DAMES_Route website.pdf (68.83KB)
Route dames 15 April 2018
Route beschrijving dames Amstel gold Race 2018 de dames zullen de zelfde finale lus rijden als de mannen
Route Amstel Gold Race 2017 DAMES_Route website.pdf (68.83KB)

 

 

 

Nieuws Heren Amstel Gold Race 2018

Feed

21-03-2018, 20:20

De 18 automatisch startgerechtigde UCI WorldTour-teams:

Bron Amstel Gold Race UCI WorldTour Teams AG2R-La Mondiale France Astana Pro Team Kazakhstan Bahrain-Merida Bahrain BMC Racing Team United-States Bora-Hansgrohe Germany Dimension...   Meer
Route mannen 15 April 2018
Route beschrijving mannen Amstel Gold Race 2017
Route Amstel Gold Race 2018 HEREN.pdf (242.47KB)
Route mannen 15 April 2018
Route beschrijving mannen Amstel Gold Race 2017
Route Amstel Gold Race 2018 HEREN.pdf (242.47KB)