Wielrennen in Limburg

                             

Limburgse Wielrenners 

 Informatie over de Limburgse wielrennersJan Nolten


Henk Steevens


Sjefke Janssen


Arie den Hartog


Mathieu Dohmen


Leo Steevens


Ad Wijnands


Jo Maas


Patrick Strouken


Marc Lotz


Raymond Meijs


Rob Ruijgh Ad Wijnands 


Alsnog oeuvreprijs voor zieke Ad WijnandsMaurice de Heus L1 01-10-2020

Voormalig wielrenner Ad Wijnands heeft persoonlijk alsnog de oeuvreprijs voor zijn sportcarrière gekregen. Gedeputeerde Joost van den Akker bezocht Wijnands, nu de voormalig Touretappe-winnaar fit genoeg was om de prijs te ontvangen.


Wijnands kreeg de prijs in december 2019 voor zijn verdiensten voor de wielersport. Naast de successen uit zijn eigen carrière, manifesteerde Wijnands zich de laatste decennia vooral als trainer van jonge wielertalenten. Zo had Wijnands ook Tom Dumoulin onder zijn hoede. Juist voor die inzet kreeg Ad Wijnands de Oeuvre Award tijdens het Limburgs Sportgala.

Ernstig ziek

Doordat Ad Wijnands ernstig ziek is, kon hij de prijs in december niet in ontvangst nemen. Zijn zoon Lars nam de honneurs waar tijdens het gala in Venlo. Gedeputeerde Joost van den Akker zag in de wielerweek van Tour en WK een mooie aanleiding om de oeuvreprijs alsnog persoonlijk uit te reiken. "Ik vind het heel bijzonder u nu op deze manier te mogen verrassen", aldus Van den Akker bij de visite, die van te voren was kortgesloten met zijn familie. "Namens de hele sportgemeenschap van Limburg wil ik u nog een keer bedanken voor uw inzet, waarbij we vooral veel waardering hebben voor uw werk met de jonge wielrenners."

Vechten
Wijnands voelt zich enorm vereerd met de geste. "Ik heb op de fiets flink geleden, maar het echte afzien is als je voor je leven moet vechten. Ik mag nu blij zijn dat ik er nog ben. Soms valt het mee, op andere dagen is het andersom. Daar krijg je berusting in. Maar deze waardering telt dubbel. Dankjewel."


©  Video L1 
E-mailen
Map
Info
Instagram