Wielrennen  Limburg
Welkom in fiets paradijs Limburg

 

Welkom op de wielerwebsite wielrennen in Limburg

Deze website is tot stand gekomen omdat er in Limburg geen algemene wielerwebsite was.  In 2012 werd er voor het laatst het WK wielrennen gehouden, waarna de site WK wielrennen2012 weer uit de lucht ging.
Dit was voor mij een teken om de website wielrennen in Limburg verder uit te bouwen naar een website voor geheel Limburg en ver erbuiten.
Zuid-Limburg kent hele mooie heuvels een prachtig Tom Dumoulin Bike Park en mooi complex met de naam watersley sports talent park. 

Als je in Zuid-Limburg komt fietsen zul je altijd wel een route vinden die je leuk vindt. Er zijn verschillende uitgepijlde  fiets routes te vinden de moeite waard om deze eens te gaan fietsen. 

Wielernieuws


Terug naar overzicht

23-06-2024

Wiebes blij met nationale titel ploeggenote Blaak

® Maurice Jessen
Lorena Wiebes is na afloop van het Nederlands kampioenschap wielrennen zeer blij met de titel voor ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak.
Voorafgaand aan het kampioenschap rondom Arnhem was de in Simpelveld wonende Wiebes één van de favorieten.
Schermen
Wiebes had natuurlijk graag zelf gewonnen maar is net zo blij nu Van den Broek-Blaak het komende jaar in de nationale driekleur mag rondrijden. "We zagen op één van de grote schermen dat Chantal wegreed. We hebben toen door de communicatie geroepen dat ze moest gaan."

Simpelveld
"Toen ik zag dat ze gewonnen had, was ik echt blij. Ik vind dit truitje ook mooi." Daarmee geeft de 25-jarige Wiebes aan dat ze haar ploeggenote komend jaar graag ziet rondrijden in het rood-wit-blauw. "Voor mij komt er later dit jaar nog een heel groot doel." Daarmee doelt Wiebes uiteraard op de wegrit bij Olympische Spelen in Parijs. De wielrenster is onder andere naar Limburg verhuisd om zich op dit evenement goed te kunnen voorbereiden. Vanuit Simpelveld kan ze snel de heuvels in Zuid-Limburg en de Ardennen bereiken. Het parcours van de Olympische Spelen heeft enkele klimmetjes, maar die mogen geen probleem zijn voor Wiebes.
Lorena Wiebes verlengt tot eind 2028 bij SD Worx

Limburgers voorin
De Limburgse ploeg SD Worx controleerde de koers gedurende de finale. Voor de 34-jarige Blaak was het haar derde nationale titel op de weg. Eerder was ze de beste in 2017 en 2018. Haar ploeggenote Mischa Bredewold finishte als tweede, net voor Nina Kessler. Pauliena Rooijakkers was met haar vijfde plaats de beste Limburgse. Ook de in Maastricht wonende Shirin van Anrooij reed een aanvallende koers, ze werd uiteindelijk zevende. Sabrina Stultiens uit Meijel viel net buiten de top 10, ze werd elfde. Lorena Wiebes (15e) won op ruim drie minuten van de winnares de sprint van het peloton.Terug naar overzicht


  • IMG_3775
  • IMG_3865
  • IMG_3885
  • IMG_3753
  • IMG_3898
  • IMG_3900
  • IMG_3901
  • IMG_3908
  • IMG_3916
  • IMG_3985

 Aankomst ZLMTour 7-9-2024 Buchten  © Foto's Gerrie Tossings

                       

Wielernieuws en wedstrijden.Wk. wielrennen 2012 In Valkenburg.

Van 16 t/m 23-09-2021 werd het Wk. Wielrennen gehouden In Limburg. Het was een geslaagd WK met mooie winnaars. Helaas wordt het geluid van het zal niet meer terugkomen naar Limburg harder. Dit i.v.m. De hoge kosten die ermee gepaard gaan. Maar hoop doet leven.

Foto's © Gerrie Tossings 


 
 
 
E-mailen
Map
Info