Wielrennen  Limburg
Welkom in fiets paradijs Limburg

 

Welkom op de wielerwebsite wielrennen in Limburg

Deze website is tot stand gekomen omdat er in Limburg geen algemene wielerwebsite was.  In 2012 werd er voor het laatst het WK wielrennen gehouden, waarna de site WK wielrennen2012 weer uit de lucht ging.
Dit was voor mij een teken om de website wielrennen in Limburg verder uit te bouwen naar een website voor geheel Limburg en ver erbuiten.
Zuid-Limburg kent hele mooie heuvels een prachtig Tom Dumoulin Bike Park en mooi complex met de naam watersley sports talent park. 

Als je in Zuid-Limburg komt fietsen zul je altijd wel een route vinden die je leuk vindt. Er zijn verschillende uitgepijlde  fiets routes te vinden de moeite waard om deze eens te gaan fietsen. 

Wielernieuws


Terug naar overzicht

23-06-2024

Teunissen net naast podium: 'Heb er het beste van gemaakt'

© L1 (Maurice Jessen)
Wielrenner Mike Teunissen is tijdens het nationaal kampioenschap in Arnhem vierde geworden.
Dylan Groenewegen van Team Jayco AlUla is Nederlands kampioen wielrennen geworden. In de sprint bleef hij Olav Kooij en Ramon Sinkeldam voor. Teunissen eindigde op een ondankbare vierde plaats.
Beste van maken
"Ik denk dat ik wel op een lengte of twintig wordt gesprint door Groenewegen. Ik ben natuurlijk geen renner voor een massasprint. Ik heb geprobeerd om er het beste van te maken. Teunissen kan terugkijken op een prima kampioenschap. Hij reed de hele dag attent van voren en was een aantal keer initiatiefnemer bij het ontstaan van ontsnappingen. "Op het NK moet je een paar keer gokken. Een paar keer hadden we een hele mooie groep, met alle goede renners van het peloton erbij. Maar die ploegmaats van Groenewegen wilden er een sprint van maken." Daardoor was een eindsprint in de straten van Arnhem onontkoombaar.

Teunissen gaat zich nu opmaken voor de Tour de France. Woensdag vertrekt hij naar Italië voor het Grand Départ in Florence. Teunissen zal in de Ronde van Frankrijk vooral een dienende rol hebben. Hij is de wegkapitein van Team Intermarché-Wanty en zal vooral in de sprints zijn ploegmaats Gerben Thijssen en Biniam Girmay in goede positie brengen. Teunissen verwacht in Frankrijk vooral veel van zijn Eritrese ploeggenoot Girmay. "Biniam is heel erg goed. Hopenlijk komt hij goed terug uit Afrika en dan gaan we proberen een mooie Tour van te maken."

Sinschek van voren
Ook voor Nils Sinschek was er in de finale nog een mooie rol weggelegd. De renner van de Limburgse ploeg van Parkhotel Valkenburg reed een aanvallende finale. Lange tijd was hij onderdeel van een achtervolgend groepje op koploper Bauke Mollema. "Het was weer een pittig koersje vandaag, vanaf start tot finish is het nooit stilgevallen. Een NK is toch altijd een speciale koers. Ik voelde deze week al dat ik de goede vorm te pakken had", laat een tevreden Sinschek na afloop weten.

Laten zien
Sinschek is tijdens dit kampioenschap in ieder geval weer in zijn opzet geslaagd. "Ik wilde me vandaag wel graag laten zien. Alleen jammer dat we niet voorop bleven. Dat zou wel een mooie finale zijn geweest met die tien man die voorop reden." Op moment dat de groep met daarin de 25-jarige Sinschek werd ingelopen, was het beste er bij de Maastrichtenaar wel een beetje vanaf. Woensdag vertrekt Sinschek met zijn ploeg naar China voor Sibiu Cycling Tour. Vorig jaar won hij daar een etappe. Hij hoopt met de huidige vorm in China wederom een gooi naar de winst te kunnen doen.Terug naar overzicht


  • IMG_3775
  • IMG_3865
  • IMG_3885
  • IMG_3753
  • IMG_3898
  • IMG_3900
  • IMG_3901
  • IMG_3908
  • IMG_3916
  • IMG_3985

 Aankomst ZLMTour 7-9-2024 Buchten  © Foto's Gerrie Tossings

                       

Wielernieuws en wedstrijden.Wk. wielrennen 2012 In Valkenburg.

Van 16 t/m 23-09-2021 werd het Wk. Wielrennen gehouden In Limburg. Het was een geslaagd WK met mooie winnaars. Helaas wordt het geluid van het zal niet meer terugkomen naar Limburg harder. Dit i.v.m. De hoge kosten die ermee gepaard gaan. Maar hoop doet leven.

Foto's © Gerrie Tossings 


 
 
 
E-mailen
Map
Info