Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

01-06-2022

Müllenberg zelf verbaasd over Limburgse titel op tijdrit

Door Maurice Jessen L1
Wielrenster Lisa Müllenberg is zelf nog wel het meest verbaasd over haar behaalde Limburgse titel op het onderdeel tijdrijden.

Ze was zonder enige verwachting van start gegaan op de 25 kilometer lange tijdrit in nationaal park De Maasduinen in Well.

Val tijdens Amstel Gold Race
Müllenberg kwam tijdens de laatste Amstel Gold Race hard ten val en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ze is blij dat ze na weken van revalidatie weer pijnloos op de fiets kan zitten.

Secondenspel
Tijdens de Limburgse titelstrijd bleef de Maastrichtse wielrenster Evy Kuijpers vier seconden voor. Pien Limpens van Team Parkhotel Valkenburg kreeg de bronzen medaille omgehangen.


Brian Megens winnaar bij de mannen
Bij de mannen was de titel een prooi voor Brian Megens. De Maastrichtse barista snelde het 25 kilometer lange parcours met een gemiddelde van meer dan 50 kilometer per uur af. Daarmee verwees hij Nils Schinsek en Tom Smeets naar de ereplaatsen.

Medaille bij de profs
Megens die al eerder Nederlands kampioen op de baanachtervolging werd, is in voorbereiding op de Nederlandse titelstrijd. In Emmen wil hij op 22 juni tussen de profs op het podium staan. De titelstrijd in Well was voor hem een geslaagde test.Terug naar overzicht
134507


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram