Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

29-05-2022

Koen Bouwman en Paulina Rooijakers van start in Maastricht

Door Jelle Kleijnen L1

Het deelnemersveld van de RSM Wealerronde krijgt steeds meer vorm. Ook Giro-bergkoning Koen Bouwman komt op vrijdag 3 juni naar het criterium in Maastricht.

Daarmee staat het aantal deelnemers dat ook actief was in de Ronde van Italië op zeven.

Uitstraling
Bouwman liet zijn talent in de Giro zien door de blauwe trui van het bergklassement te winnen én twee etappes op zijn naam te schrijven. Daarmee is Team Jumbo-Visma met minimaal vier renners vertegenwoordigd. Ook Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn én Tom Dumoulin verschijnen aan de start aan de Kesselskade in Maastricht. Het deelnemersveld bij de mannen kreeg met de Italiaan Vicenzo Nibali ook al internationale uitstraling.

Rooijakkers
Bij de vrouwen staan 25 rensters aan de start, waar ook Paulina Rooijakkers uit Venray voor is vastgelegd. De renster van Canyon/SRAM Racing, maakte dit seizoen al indruk tijdens onder meer de Amstel Gold Race en in de Ronde van Baskenland. Ook de vrouwenkoers van de RSM Wealerronde kent daarmee een sterk deelnemersveld nadat eerder al onder meer Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx, Amber Kraak van Team Jumbo-Visma op de startlijst werden geplaatst.

Start voor de vrouwen is vrijdagavond om 19.00 uur. De mannen doen dat een uur later in hartje Maastricht.

-ADVERTENTIE-Terug naar overzicht
134475


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram