Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

27-05-2022

Mitch Valize en Chantal Haenen prolongeren Europese titel


Jelle Kleinen l1
Handbikers Mitch Valize en Chantal Haenen hebben in Oostenrijk hun Europese titel geprolongeerd op het onderdeel tijdrijden.

Valize was in categorie MH5 ruim één minuut sneller dan de Fransman Loic Vergnaud en bijna vier minuten sneller dan landgenoot Tim de Vries.

Edit Valize EK 2022
Handbiker Mitch Valize wint goud op EK
Foto: Michel Valize
Goud
De Heerlenaar, ook houder van de wereld- en olympische titel, komt zondag ook nog uit in de wegwedstrijd. En ook daar is Valize een belangrijke kanshebber op goud.

Edit Haenen EK 2022
Handbiker Chantal Haenen wint goud op EK
Foto: Michel Valize
Vrouwen
En ook Chantal Haenen uit Sevenum was succesvol op de eerste dag van de Europese titelstrijd. Zij won de tijdrit over een afstand van 18 kilometer in een tijd van 31 minuten en 38 seconden. Daarmee bleef ze de Italiaanse concurrenten Ana Maria Vitelaru en Katia Aere ruim voor.Terug naar overzicht
 


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram