Wielrennen in Limburg

      

Tom Dumoulin Bike Park Sittard De wielerbaan van het zuiden16-10-20230  Door Maurice Jessen @L1

Op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard kon de jeugd kennismaken met de wielersport. Voor de meesten was het voor het eerst dat ze op een racefiets reden.


De Jumbo-Visma Academy bood jongeren de kans om een echte wielertraining te krijgen. Elf jongens hadden zich ingeschreven om voor het eerst op een fiets met een krom stuur te zitten.


Maatschappelijke plicht

De wielerploeg van Jumbo-Visma beschouwt het als hun maatschappelijke plicht om de wielersport voor jongeren te promoten. De elf jongens hadden duidelijk plezier in het rijden op de wielerbaan. De nadruk bij de eerste kennismaking lag vooral op fietsbeheersing en stuurmanskunst. Tijdens de clinic moesten ze slalommen tussen de pionnen, werd er gesprint en werd de bochtentechniek aangescherpt.

Jumbo-Visma Academy
Marjelle van Wijk van Jumbo-Visma Academy had wielertrainer Max Courage ingeschakeld om de training veilig te laten verlopen. Courage is normaal gesproken wielertrainer bij wielerclub Bergklimmers, maar wilde voor deze gelegenheid graag leiding geven aan de nieuwkomers.

Talent
Als vrij snel bleek er onder de deelnemers enkele talenten te zitten. Courage: "Het valt reuze mee, ze hebben de techniek best snel onder de knie. Als je ziet hoe goed ze de oefenstof van de bochtentechniek in zich opnemen. Vandaag zitten er echt een paar talenten bij."

Limburg Cycling
Milan van Wersch van Limburg Cycling hoopt dat dit soort clinics er toe bijdraagt dat deelnemers zich uiteindelijk gaan aanmelden bij een wielerclub. "Het is heel belangrijk dat een World Tourploeg dit soort activiteiten ondersteunt. Uiteindelijk moet er voldoende aanwas van nieuwe leden bij de verenigingen blijven komen om de wedstijdsport op niveau te houden."

Nieuwe leden
De clinic leek in ieder geval zijn vruchten af te werpen. Een aantal jeugdigen gaf al meteen aan dat ze het serieus in overweging nemen om te kiezen voor de racefiets.


 
E-mailen
Map
Info
Instagram