Wielrennen in Limburg

      De website voor de wielerliefhebberRob Ruijgh Development Team

 

 Rob Ruijgh
's wielercarrière begon zowat op wielerbaan Geleen. Hij fietste mee tijdens de baankoersen o.l.v Harm Knol op de dinsdag en donderdagavonden. Ook trainde hij regelmatig achter de derny.

In 2010 maakt hij zijn profdebuut in de Ronde van Qatar. Na het Nederlands kampioenschap in het Limburgse Beek, breekt hij zijn hand tijdens een training achter de scooter. Hierdoor weet hij dat jaar nog niet te winnen maar eindigt wel vijf keer in de top tien van een koers, met een 3e plaats in Binche-Tournai-Binche (1e editie van de Frank Vandenbroucke Memorial).
In het voorjaar van 2011 laat hij zien dat hij in vorm is en in het Critérium du Dauphiné (een voorbereidingskoers voor de Tour de France) wordt Ruijgh 14e in het eindklassement. Op het NK loodst hij ploeggenoot Pim Ligthart naar de nationale titel en finisht hij zelf als 6e. Daardoor krijgt Ruijgh anderhalve week van tevoren te horen dat hij zijn debuut mag maken in de Tour de France voor zijn ploeg. In de Tour de France behaalt hij enkele top-twintig klasseringen in bergritten. In het eindklassement eindigt Ruijgh zelfs als beste Nederlander op een 20e plaats (op 33 minuten en 4 seconden achter tourwinnaar Cadel Evans) en als 5e in het jongerenklassement. In zowel binnen- als buitenland oogst hij veel respect met deze resultaten in zijn eerste 'grote ronde'.

𝐏𝐥𝐨𝐞𝐠𝐞𝐧:
2005: Amuzza.com-Davo
2006-2007: Rabobank Continental Team
2008: Sparkasse
2009: Vacansoleil Pro Cycling Team (als stagiair)
2010: Vacansoleil Pro Cycling Team
2011-2013: Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
2014-2015: Vastgoedservice – Golden Palace
2016: Crelan – Vastgoedservice
2017-2018: Tarteletto – Isorex


21-02-2020

Oud-profwielrenner Rob Ruijgh is deze week met een aantal jonge Limburgse wielrenners op Mallorca neergestreken voor een trainingskamp


De wielrenners maken deel uit van het Rob Ruijgh Development Team. Dit team richt zich op talentvolle en ambitieuze jeugdwielrenners in de categorieën nieuwelingen en junioren.

15 tot en met 18 jaar
De ploeg op Mallorca bestaat uit zeven meisje en vijf jongens, allemaal in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Voor de meeste jeugdwielrenners is het hun eerste buitenlandse reis zonder ouders. Voor een aantal was het ook de eerste keer dat ze in een vliegtuig zaten.

Intensieve trainingen
De wielrenners gaan elke dag onder leiding van Rob Ruijgh op pad. Op het programma staan onder andere intensieve bloktrainingen, duurtrainingen en klimtrainingen. De voormalige Tourrenner leidt de trainingen vanaf de fiets. In de avonduren krijgen ze van Ruijgh tips over verantwoorde sportvoeding en wielerverzorging.

Eigen waszak
De wielrenners moeten tijdens de stage ook leren dat ze goed voor hun eigen spullen moeten zorgen. Zo heeft iedere wielrenner een eigen gepersonaliseerde waszak gekregen waarin ze hun wasgoed kunnen verzamelen. Dit alles ter voorbereiding op de toekomst als er meerdaagse etappekoersen gereden worden.

Goede voorbereiding
Deze trainingsstage moet er voor zorgen dat de renners van het Rob Ruijgh Development Team goed voorbereid aan de start van het nieuwe wielerseizoen kunnen beginnen.


Rob Ruijgh
's wielercarrière begon zowat op wielerbaan Geleen. Hij fietste mee tijdens de baankoersen o.l.v Harm Knol op de dinsdag en donderdagavonden. Ook trainde hij regelmatig achter de derny.


E-mailen
Map
Info
Instagram