Wielerkrant.be

https://www.wielerkrant.be/

Alle kalenders en nieuws uit het wielrennen, veldrijden, mountainbike en baanwielrennen vind je hier.

Ivanchenko verslaat Zoe Bäckstedt - dochter van - om het goud bij meisjes junioren, Febe Jooris haalt top tien

2021-09-2110:20

Het is aan de junioren op het WK tijdrijden, met eerst de meisjes aan zet. Zoe Bäckstedt en Ivanchenko maakten er een beklijvend duel van voor de wereldtitel. De dochter van de voormalige wielrenner moest zich uiteindelijk tevreden stellen met zilver. De Belgische Jooris haalde de top tien.

Veldrijdster loopt sleutelbeenbreuk op nadat ze door auto aangereden wordt op training

2021-09-2109:30

De Britse veldrijdster Anna Kay heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen nadat ze op training aangereden werd door een auto.

Alpecin-Fenix rekent in Textielprijs Vichte onder meer op Floris De Tier en Laurens De Vreese

2021-09-2108:30

Niet alleen de GP Denain staat vandaag op het programma, want naast het WK wordt er ook in ons eigen land nog een andere wedstrijd afgewerkt. De Textielprijs Vichte wordt namelijk gereden vandaag.

Toont Jasper Philipsen ook zijn supervorm in de GP Denain? landgenoot verschijnt aan de start van de Franse eendagswedstrijd

2021-09-2108:09

Alpecin-Fenix heeft de voorbije weken al veel kunnen scoren met Jasper Philipsen en vandaag hoopt de Belgische wielerformatie het gewoon nog eens over te doen in de GP Denain.

Vandaag staat de GP Denain op het programma: wie toont zich op de kasseien in de laatste 90 kilometer?

2021-09-2107:48

Het WK wielrennen is deze week volop aan de gang, maar ook in Frankrijk wordt nog gekoerst. Daar staat de GP Denain vandaag op het programma. In de laatste 90 kilometer moeten nog heel wat kasseien verteerd worden.

Christoph Roodhooft laat zich uit over Florian Vermeersch: "We zouden hem zeker kunnen gebruiken"

2021-09-2107:27

Florian Vermeersch heeft heel wat indruk gemaakt in de WK-tijdrit voor beloften. Onze landgenoot eindigde namelijk op een knappe derde plaats. Vermeersch rijdt voor Lotto-Soudal, maar het had er ook anders kunnen uitzien.

Thibau Nys is niet langer vrijgezel: onze jonge landgenoot heeft zijn nieuwe vriendin voorgesteld

2021-09-2107:06

Het gaat goed met Thibau Nys. Onze jonge landgenoot werd nog niet zo lang geleden Europees kampioen bij de beloften en ook naast de sport is Nys enorm gelukkig, want hij heeft een nieuwe vriendin.

Kasper Asgreen kwam twee seconden tekort voor het podium na de WK-tijdrit: "Volgende week probeer ik het opnieuw"

2021-09-2106:45

Onze landgenoten Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben het voorbije weekend indruk gemaakt in de WK-tijdrit. Zo eindigden ze op een knappe tweede en derde plaats. De overwinning was echter voor de Italiaan Ganna.

🎥 Mark Cavendish maakt indruk op beklimming: "Wie zei dat sprinters niet kunnen klimmen?"

2021-09-2106:24

De kans is bestaande dat Mark Cavendish volgend seizoen toch nog bij Deceuninck-Quick-Step aan de slag blijft. Er zou namelijk toch een akkoord in de maak zijn tussen Cavendish en Patrick Lefevere.

Christoph Roodhooft over deelname Mathieu van der Poel aan WK-wegrit: "Een WK-parcours die binnen je mogelijkheden ligt, mag je niet laten schieten"

2021-09-2106:03

Maandag werd het nieuws bekendgemaakt dat de Nederlander Mathieu van der Poel toch zal deelnemen aan de WK-wegrit. Zo kwam er ineens een favoriet bij voor de regenboogtrui, want met van der Poel moet je altijd rekening houden.

Ook Intermarché-Wanty-Gobert heeft selectie rond voor GP Denain: 4 landgenoten in de selectie

2021-09-2105:21

Vandaag staat de GP Denain op het programma. Intermarché-Wanty-Gobert wil meedoen voor de overwinning in deze Franse eendagswedstrijd en ze rekenen daarbij op onder meer vier landgenoten.

Team INEOS Grenadiers maakt selectie bekend voor GP Denain: onder meer Kwiatkowski is van de partij

2021-09-2105:00

Vandaag staat in Frankrijk met de GP Denain een eendagswedstrijd op het programma. Team INEOS Grenadiers heeft maandag haar selectie bekendgemaakt en rekent onder meer op Michal Kwiatkowski.

Straf! Wout van Aert rijdt een dag na de WK-tijdrit 230 kilometer op training: "'T zuur eruit zweten"

2021-09-2104:18

Wout van Aert was niet helemaal tevreden na zijn WK-tijdrit. Onze landgenoot reed verre van slecht, maar moest opnieuw tevreden zijn met zilver, omdat één renner (Filippo Ganna) net iets sterker was.

Patrick Lefevere komt met meer uitleg na bizar optreden in Vive le Vélo: "Ik had last van een hypo"

2021-09-2010:48

Zondag stond de tweede aflevering van Vive le Vélo op het programma. Patrick Lefevere was één van de gasten en na de uitzending werd er vooral over hem gepraat. Zo gaf hij een dronken indruk.

VOORBESCHOUWING: Van Vleuten en Van Dijk proberen herhaling van EK te vermijden in WK-tijdrit in Vlaanderen

2021-09-2009:45

Een dag na de heren rijden de dames elite hun WK-tijdrit. Van Vleuten en Van Dijk zijn de rensters waar Nederland op rekent, want titelverdedigster Van der Breggen heeft afgezegd wegens een vormdip. Ze zullen wel sterk voor de dag moeten komen om Reusser van de titel te houden.

<
1