Wielrennen in Limburg

      De website voor de wielerliefhebber

Met het Limburgs_Wielerplan_2020-2025, zijn verschillende onderdelen gemeentes bij betrokken de wielerbaan Geleen samen met de fietssport visit zuid Limburg . Verder is het vrijthof erbij betrokken hier start jaar de Amstel Gold Race die dan via gulpen weer richting Valkenburg gaat . kortom in Zuid Limburg is veel te belevenNederlands Wielernieuws

Belgische Wielernieuws

Wielernieuws


Terug naar overzicht

19-03-2021

Limburg doet mee aan bidboek Super WK wielrennen 2027

Limburg is, na Gelderland en Brabant, de derde provincie die gastprovincie wil zijn voor WK Wielrennen in 2027 in Nederland.
Bron L1 Jelle kleinen

De drie provincies en de initiatiefnemers KNWU, Sportecntrum Papendal en TIG Sports werken samen aan een bidboek dat eind deze maand ingediend wordt bij de Internationale Wielerbond UCI met de titel; ‘Celebrate Cycling’.

Troeven
Algemeen directeur van de KNWU, Thorwald Veneberg is enthousiast over de samenwerking: "Combineer dit met Limburgse heuvels, de Gelderse accommodaties en de Brabantse wielercultuur dan zijn wij als initiatiefnemers ervan overtuigd alle troeven in handen te hebben om het Super WK wielrennen 2027 binnen te halen."

Limburgs DNA
Joost van den Akker gedeputeerde economie, onderwijs en sport Provincie Limburg voegt daar nog aan toe: "Zoals fietsen hoort bij Nederland, zo hoort wielrennen bij Limburg. In het streven om de innovatiefste, aantrekkelijkste en gezondste provincie te worden, propageert ons ‘breedtesportplan’ fietsen als speerpuntsport voor jong en oud, van professional tot recreatieve toerfietser, genietend van het zeer afwisselende Limburgse landschap."

Celebrate Cycling in Nederland
De UCI wil met dit Super WK de mondiale kracht van de fietssport uitdragen. De samenwerkende partijen vinden ‘Fietsland Nederland’ bij uitstek geschikt om dit Super WK te organiseren. De drie provincies zien hierin een unieke kans, om samen met de UCI de mondiale fietsport in Nederland te vieren, vandaar het thema; ‘Celebrate Cycling’, met als uiteindelijke doel; aanzienlijke sportieve, maatschappelijke en economische impact.

Proces
Eind maart zal de KNWU de eerste versie van het bidboek indienen bij de UCI. In april, mei en juni wordt met de UCI over de nadere invulling onderhandeld. In juli 2021 wordt het definitieve bid ingediend bij de UCI. In september wordt het winnende bid tijdens het internationale congres van de UCI bekend gemaakt.Terug naar overzichtMSN sport/wielrennen?
  

E-mailen
Map
Info
Instagram