Wielrennen in Limburg

      De website voor de wielerliefhebber

Met het Limburgs_Wielerplan_2020-2025, zijn verschillende onderdelen gemeentes bij betrokken de wielerbaan Geleen samen met de fietssport visit zuid Limburg . Verder is het vrijthof erbij betrokken hier start jaar de Amstel Gold Race die dan via gulpen weer richting Valkenburg gaat . kortom in Zuid Limburg is veel te belevenNederlands Wielernieuws

Belgische Wielernieuws

Wielernieuws


Terug naar overzicht

12-03-2021

Limburg Challenge: nieuw kleinschalig wielerevenement


Maurice Jessen L1
Limburg is een nieuw kleinschalig wielerevenement rijker: Limburg Challenge. Het is een tweedaagse toertocht voor de gevorderde mountainbiker of gravelracer.

In twee dagen fietsen de deelnemers 260 kilometer over voornamelijk onverharde wegen, van het noordelijke puntje van Limburg tot aan de finish in Zuid-Limburg.

Van Plasmolen via Swalmen naar de Cauberg
De mountainbikers starten op zaterdagochtend 4 september in Plasmolen. De etappe eindigt in Swalmen waar men overnacht in tenten. Op zondag volgt dan de slotetappe vanuit Swalmen naar Valkenburg. De aankomst is voorzien op de top van de Cauberg.

Navigeren middels GPS
De deelnemers aan de toertocht moeten niet alleen een goede conditie hebben, maar moeten ook over voldoende navigatievaardigheden beschikken. De juiste weg wordt gezocht via gps-navigatie.

Natuur, toerisme en sportief bezig zijn
Organisator Frank Verkoijen geeft aan dat hij merkt dat er steeds meer behoefte komt om sportief bezig zijn in de vrije natuur. Tegenover 1Limburg laat hij weten: "Op deze manier maken we een koppeling tussen natuur, toerisme en sportief bezig zijn."

Bestaande mountainbikeroutes
De organisatie heeft van Stichting het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer toestemming gekregen om gebruik te maken van de Limburgse natuur. "We rijden alleen over bestaande mountainbikeroutes en ons aantal deelnemers is dusdanig klein dat het allemaal goed mogelijk is", laat Verkoijen weten. Er mogen maximaal 200 deelnemers aan de tweedaagse tocht mee doen.

https://www.limburgchallenge.nl/Terug naar overzichtMSN sport/wielrennen?
  

E-mailen
Map
Info
Instagram