Wielrennen in Limburg

      De website voor de wielerliefhebber

Met het Limburgs_Wielerplan_2020-2025, zijn verschillende onderdelen gemeentes bij betrokken de wielerbaan Geleen samen met de fietssport visit zuid Limburg . Verder is het vrijthof erbij betrokken hier start jaar de Amstel Gold Race die dan via gulpen weer richting Valkenburg gaat . kortom in Zuid Limburg is veel te belevenNederlands Wielernieuws

Belgische Wielernieuws

Wielernieuws


Terug naar overzicht

09-03-2021

Veel mogelijkheden vernieuwd Glanerbrook

Maurice Jessen L1
Het verouderde sportcomplex Glanerbrook in Geleen wordt de komende vier jaar voor vijftig miljoen euro verbouwd tot een megasporttempel.

Niet alleen de sporters zijn verheugd, maar ook het merendeel van de buurtbewoners kijkt uit naar de modernisering van het complex in het Burgemeester Daemenpark.

Het wordt heel mooi
Myra Wijnen woont pal tegenover het sportcomplex en kijkt verheugd uit naar de aanstaande vernieuwing. "Het wordt hier heel erg mooi. Het vernieuwde Glanerbrook gaat echt een enorme aantrekkingskracht uitoefenen. Daar gaat ook het centrum van Geleen van profiteren. De kans is groot, dat mensen die in Glanerbrook komen sporten daarna ook nog even doorgaan naar het centrum van Geleen," vertelt Wijnen met groot enthousiasme voor de camera van L1.


Overkapping schaats- en wielerbaan
Naast modernisering van de sporthallen en de realisatie van een wedstrijdbad is de overkapping van de bestaande schaats- en wielerbaan het meest in het oog springend. Wielerorganisator Michel van Dijke ziet vanwege de overkapping van de baan veel mogelijkheden om zijn activiteiten uit te breiden. "Nu moet ik regelmatig koersen wegens slechte weersomstandigheden op het laatste moment afgelasten. Als er een dak boven de baan zit, kan er altijd gekoerst worden. Maar ik zie ook gebeuren dat in de winter profrenners op de overdekte baan hun trainingskilometers komen maken."

Trainen achter de derny
Van Dijke weet waar hij over spreekt. Vorige week kreeg hij nog een telefoontje van profwielrenster Sabrina Stultiens met de vraag of ze, in de voorbereiding op de klassiekers, achter de derny van Van Dijke een snelheidstraining op de baan kon afwerken. Dat was helaas niet mogelijk omdat de schaatsbaan nog open was.
Weersonafhankelijk schaatsen
Aan de binnenzijde van de wielerbaan ligt de schaatsbaan met een lengte van 400 meter. Deze situatie blijft met het dak erboven ongewijzigd. Een prima combinatie volgens schaatsliefheber Jan de Koning. De voorzitter van de Limburgse Schaatsvrienden is in zijn nopjes met de plannen van de gemeente Sittard-Geleen. "Hier hebben we jaren naar uitgekeken, eindelijk is het zover. We waren echt toe aan een schaatsbaan waar we weersonafhankelijk onze rondjes kunnen afwerken," zegt De Koning.

Interessant voor schaatsploegen
"Als we hier overdekt kunnen trainen, worden we ook interessant voor commerciële schaatsploegen." Op dit moment heeft reeds één schaatsploeg contact opgenomen met De Koning over de ontwikkelingen in Geleen. Zij willen graag op de hoogte blijven van wat er in de toekomst voor hun mogelijk is. De Koning weet wel wat trainingsstages in Glanerbrook aantrekkelijk maakt voor schaatsploegen: "In de ochtend op het ijs een technische schaatstraining en dan in de middag een pittige fietstocht door het heuvelland."

Langs de deuren geweest
Buurtbewoonster Myra Wijnen begrijpt dat er ook mensen zijn die zich zorgen maken over de op hande zijnde vernieuwingen. "Ik ben bij zeker zeventig procent van de buurtbewoners aan de deur geweest. Ik wil graag zelf horen hoe ze er over denken. Als je de mensen de situatie uitlegt, begrijpen ze het veel beter."

Rij bomen blijven staan
Bij overbuurvrouw José Lichteveld is Wijnen ook aan de deur geweest. "Toen ik hier kwam wonen, wist ik dat het tegenover Glanerbrook was. Ik vind het hier geweldig wonen. Alleen hoop ik dat de rij bomen bij de ingang blijft staan. Die vind ik zo mooi! Dat zou echt zonde zijn als die moet verdwijnen," besluit Lichteveld.Terug naar overzichtMSN sport/wielrennen?
  

E-mailen
Map
Info
Instagram