Wielrennen in Limburg

      

Met het Limburgs_Wielerplan_2020-2025, zijn verschillende onderdelen gemeentes bij betrokken de wielerbaan Geleen samen met de fietssport visit zuid Limburg . Verder is het vrijthof erbij betrokken hier start jaar de Amstel Gold Race die dan via gulpen weer richting Valkenburg gaat . kortom in Zuid Limburg is veel te beleven


 

Wielernieuws


Terug naar overzicht

28-12-2020

Kerckhoffs over uitkomen zadelpijn Dumoulin: 'Verbazend'

Joost SchreursGeplaatst opmaandag 28 december 2020 - 14:53

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs vindt het verbazingwekkend dat nu pas naar buiten is gekomen dat Tom Dumoulin tijdens de afgelopen Tour de France kampte met zadelpijn.

Dat zei Kerckhoffs maandagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Dumoulin, coureur bij Jumbo-Visma, eindidge op de zevende plaats in het eindklassement van de Tour de France.De NOS zond zondagavond de documentaire 'Code Geel' uit over de Tour de France van Jumbo-Visma. Daarin was te zien dat de Maastrichtenaar last had van zadelpijn. Ook voor Kerckhoffs een verrassing. "Ik vind het heel verbazend dat ze het nu pas bekendmaken."


Vraagtekens
Kerckhoffs plaatst vraagtekens bij het feit dat Jumbo-Visma de blessure van Dumoulin niet eerder naar buiten heeft gebracht. "Ze hadden eerder duidelijk over deze zaak kunnen zijn. Je krijgt nu een totaal ander beeld. Dat mensen denken: daar heb jij die Dumoulin weer. Ik weet niet of het communicatief gezien zo slim was om dat in deze documentaire op deze manier naar buiten te brengen." Kerckhoffs vraagt zich ook af waar de blessure vandaan is gekomen.

Huilen
In de documentaire is onder meer te zien dat Dumoulin na een rit door de Pyreneeën, waarin hij zich voor het eerst opoffert voor teamgenoot Primoz Roglic, lange tijd zit te huilen in de ploegbus. "Dat geeft wel aan hoe diep hij heeft gezeten", zegt Kerckhoffs.Terug naar overzicht

Wielernieuws uit België 

Wielernieuws uit België 

 

 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram