Wielrennen in Limburg

      

Met het Limburgs_Wielerplan_2020-2025, zijn verschillende onderdelen gemeentes bij betrokken de wielerbaan Geleen samen met de fietssport visit zuid Limburg . Verder is het vrijthof erbij betrokken hier start jaar de Amstel Gold Race die dan via gulpen weer richting Valkenburg gaat . kortom in Zuid Limburg is veel te beleven


 

Wielernieuws


Terug naar overzicht

15-12-2020

KNWU-SELECTIE VOOR WERELDBEKER NAMEN BEKEND

Bondscoach Gerben de Knegt vaardigt een omvangrijke selectie bij de mannen en de vrouwen af voor de wereldbekerwedstrijd in Namen. Omdat de beloftenwedstrijd voor mannen in deze Belgische wedstrijd geschrapt is, mogen er renners uit deze categorie toegevoegd worden aan de afvaardiging bij de mannen. Ook is er ruimte voor twee extra vrouwen.

Onder andere wereldkampioen beloften Ryan Kamp komt zondag daarmee in een wereldbeker voor elite-mannen uit. De Knegt: "Ik mag de beloften nu selecteren die hoog in de UCI-ranglijst staan, normaal moeten die in hun eigen klasse starten. Daarbovenop mogen er twee extra renners uit de categorie -23 toegevoegd worden aan de groep. Per saldo betekent dit dat ik nog vijf beloften af kan vaardigen, waar dat er in het geval van een eigen beloftenwedstrijd zes waren geweest. Het is goed om deze jonge renners ook dit weekeinde in competitie te hebben en ze te laten ervaren waar ze staan in dit veld. Verder hebben we Mathieu van der Poel voor het eerst deze winter in een wereldbeker tot onze beschikking. Na zijn goede start van het seizoen afgelopen weekend ben ik benieuwd waar hij in Namen toe in staat is."

Selectie Elite Mannen
1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Corne van Kessel
4. Ryan Kamp
5. Joris Nieuwenhuis
6. David van der Poel
7. Stan Godrie
8. Maik van der Heijden
9. Pim Ronhaar
10. Mees Hendrikx
11. Tim van Dijke
12. Kyle Agterberg

Selectie Elite Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Manon Bakker
6. Inge van der Heijden
7. Denise Betsema
8. Aniek van Alphen
9. Puck Pieterse
10. Sophie de Boer
11. Fem van Empel
12. Susanne Meistrok
13. Lindy van AnrooijTerug naar overzicht

Wielernieuws uit België 

Wielernieuws uit België 

 

 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram