Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

23-06-2022

Geen titelprolongatie voor Dumoulin op NK Tijdrijden

Door Jelle Kleijnen L1
Tom Dumoulin heeft in Emmen zijn titel op het onderdeel tijdrijden niet kunnen prolongeren. De Maastrichtenaar moest genoegen nemen met de tweede plaats.
Routinier Bauke Mollema zorgde voor de grote verrassing en kroonde zich tijdens zijn eerste NK Tijdrijden overtuigend tot Nederlands kampioen.
Achterstand
Dumoulin startte in Drenthe als laatste en moest na zowel het eerste als tweede meetpunt tien seconden toegeven op Mollema. Die achterstand kon hij ook in de laatste kilometers niet meer goedmaken. Zijn achterstand op Mollema bleek aan de eindstreep 31 seconden.
Zilver
Voor Dumoulin was het de eerste serieuze wedstrijd na zijn bekendmaking om aan het einde van dit seizoen te stoppen. Na de opgave in de Giro leverde zijn specialisme tijdens de nationale titelstrijd zilver op.
Concurrentie
De conccurentie voor Dumoulin kwam van Jumbo-Visma ploeggenoot Jos van Emden en het Trek Segafredo-duo Bauke Mollema en Daan Hoole. Die laatste pakte brons. Nils Sinschek uit Maastricht reed na een lange blessure een sterke tijdrit. Sinschek en Stijn Daemen uit Landgraaf vielen beiden buiten de top tien.
Goud
Provinciegenoot Brian Megens uit Maastricht had lang uitzicht op een podiumplek. Hij zette een tijd van 34.02 op het parcours met een lengte van 29,4 kilometer. Dat was bijvoorbeeld sneller dan Jumbo-Visma talent Gijs Leemreize. Bij de profs viel hij dus net buiten de prijzen, in de categorie elite-renners zonder contract mocht hij wel de rood-wit-blauwe kampioenstrui aantrekken.
Vrouwen
Lisa Mülenberg, de enige Limburgse deelneemster bij de vrouwen en begin juni nog de snelste tijdens het Limburgs Kampioenschap tijdrijden, moest in Emmen genoegen nemen met plek 21. Dat was ruim achter de grote favoriet en winnares Ellen van Dijk.
Wegwedstrijd
Vrijdag en zaterdag staat het vervolg van het NK Wielrennen op de weg op het programma. Vrijdag rijden de heren en zaterdag de vrouwen op en rond de VAM-berg hun wegwedstrijd om de rood-wit-blauwe trui.Terug naar overzicht
134483


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram