Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

10-06-2022

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour

Door Maurice Jessen L1


Jakub Mareczko van heeft de derde etappe in de ZLM Tour met aankomst in Buchten gewonnen. Olav Kooij behoudt de leiderstrui.

De Italiaan van Alpecin-Fenix was na 192,5 kilometer de snelste in de sprint in Buchten voor klassementsleider Olav Kooij en de Deen Alexander Salby.

Gisteren gedeclasseerd
Mareczko kwam donderdag ook als eerste over de lijn in de tweede etappe, maar werd toen gedeclasseerd omdat hij in de sprint van zijn lijn was afgeweken.

Regelmentaire sprint
De sprint in Buchten, na een middenstuk in het Limburgse heuvelland ging wel volgens de regels. Daarin ging Mareczko vroeg aan en bleef hij Kooij overtuigend voor. Het is de tweede ritzege dit jaar voor de Italiaan.


Ondanks hellingen geen schifting
Ondanks dat in de Limburgse rit alle bekende hellingen werden aangedaan zorgde het niet voor een schifting in het peloton. In de lus door Zuid-Limburg moesten de Cauberg, Geulhemmerweg, Bemelerberg, Loorberg, Camerig en Eyserbosweg beklommen worden.

Kooij blijft leider
Olav Kooij blijft leider in het algemeen klassement. De renner van Team Jumbo-Visma vertrek morgen in Brabant in de gele leiderstrui. De vierde rit van deze ZLM Tour eindigt in Mierlo.

Van de weg af gereden
De rit door Zuid-Limburg was erg pijnlijk voor Jacob Eriksson. De Zeedse renner zat in de kopgroep maar werd door de ploegleidersauto van Team Allinq van de weg af gereden. De renner van Team Riwal kon met een gescheurde broek en schaafwonden de rit wel vervolgen.Terug naar overzicht
134510


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram