Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

07-06-2022

Mike Teunissen niet van start in ZLM Tour

Door Joost Schreurs L1

Titelverdediger Mike Teunissen staat woensdag niet aan de start van de ZLM Tour.

De wielrenner uit Ysselsteyn is onvoldoende hersteld van zijn val in de Ronde van Noorwegen.


Noorwegen
Teunissen maakte een sterke indruk in de Ronde van Noorwegen met meerdere klasseringen in de top tien. In de laatste etappe van de Noorse etappekoers ging de Limburger tegen het asfalt. Teunissen finishte nog wel, maar hield de nodige schaafwonden over aan zijn val. Nu blijkt dat Teunissen niet fit genoeg is om te starten in de ZLM Tour, die woensdagavond begint met een vlakke rit in het Zeeuwse Kapelle.

Zwitserland
De renner van Jumbo-Visma richt zich nu op de Ronde van Zwitserland, die aanstaande zondag begint: "Ik ben afgelopen zaterdag weer begonnen met fietsen. In overleg met de ploeg kiezen we voor meer hersteldagen en hoop ik aan de start te staan in Zwitserland", zegt Teunissen op zijn website. Daarna wil de Limburger op 24 juni deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

ZLM Tour
Jumbo-Visma rijdt de ZLM Tour nu met Jos van Emden, Michel Hessmann, Mick en Tim van Dijke, Olav Kooij, Tosh Van der Sande en Lars Boven. De ZLM Tour is vanaf woensdag live te volgen op L1. Op vrijdag doen de renners de Limburgse heuvels aan met een etappe tussen Heythuysen en Buchten.Terug naar overzicht
134476


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram