Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Komt u ook naar Limburg om heerlijk op uw fiets of racefiets een heerlijk  stuk of routes  te gaan fietsen.
Op deze website vind u ook de wielerkalender , over zowel het Limburgs wielrennen, maar ook de internationale wedstrijden en de  UCI wedstrijden. Dan bent u in het mooie Zuid-Limburg op de juiste plek. In het Limburgse  Valkenburg  is ook Shimano experience center gevestigd en is de moeite waard om Shimano experience center te bezoeken. Op deze site vind u algemeen wielernieuws maar ook informatie over het wielrennen in Limburg.
U kunt hier heerlijk op uw toerfiets of e bike of welke fiets dan ook door het mooie zuid Limburg fietsten met als start bijv. het vrijthof in Maastricht waar elk jaar de Amstel gold race start zou via een leuke route eindigen op het Tom Dumoulin bike park in de sportzone Sittard finishen, of u gaat richting het mooie heuvelland.
Ook buiten de wielerwedstrijden om is het goed vertoeven in Limburg als u een stukje wil fietsen op uw eigen tempo of op een van de wielerbanen in Limburg of op een mooie uitgestippeld parcours Downloads routes wielerwedstrijden en toertochten en fiets op de racefiets in het mooie Limburg deze op uw eigen tempo.
In Limburg daar wil je toch ook gefietst hebben je kunt er op verschillende plaatsen overnachten met prachtig uitzicht. 

 .

Zaterdag 11 Juni Ronde van de maasvallei en de nieuwelingen Damens en junioren Dames met aankomst en criterium in Buchten

Zondag 12 Juni Groen Leven Ronde van Limburg 2022 mt aankomst in Buchten.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour  10-06-2022 met aankomst in Buchten.


Geslaagd wielerweekend Buchten 11-11-12 Juni 2022

  

 

© Foto Gerrie Tossings 

 Laatste Nieuws


Terug naar overzicht

27-05-2022

Tom Dumoulin aan de start bij Maastrichts criterium

Tom Dumoulin verschijnt op vrijdag 3 juni aan de start van de RSM-Wealer Ronde. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

Voor de Maastrichtenaar wordt het zijn eerste wedstrijd sinds zijn opgave in de Giro d'Italia.Deelnemers
Naast Dumoulin zullen ook onder meer zijn Team Jumbo-Visma ploeggenoten Jos van Emden en Pascal Eenkhoorn aan de start verschijnen. Ook Loic Vliegen van Intermarche-Wanty-Goubert Materiaux en Oscar Riesebeek van Alpecin-Fenix zijn vastgelegd door de organisatoren.

Dames
Ook het deelnemersveld bij de dames kent bekende namen, zoals Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx. Ook Amber Kraak van Team Jumbo-Visma én winnares van de Volta Limburg Classic bij de vrouwen, is vastgelegd.

Challenge
De vrouwen beginnen om 19.00 uur aan het profcriterium, met start op de Kesselskade. De mannen volgen een uur later. Eerder op de dag komen ook al oud-profs als Jelle Nijdam, Steven Rooks, Erik Breukink en Patrick Strouken in actie. Zij rijden in RSM-Wealer Challenge, een ploegentijdrit voor bedrijven op en rond de St.Pietersberg.Terug naar overzicht
134486


bekijk hier de uitzending van het Limburg wielergala 2021

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram