Wielrennen in Limburg
    De website voor de wielerliefhebber 

Dankzij de uit Maastricht komende wielrenner Tom Dumoulin heeft het wielrennen nog een extra boost gekregen

 Limburgs Wielerplan tot 2025 gepresenteerdTwitter
Mail
Read later


De Stichting Limburg Cycling heeft het Limburgs Wielerplan 2020-2025 gepubliceerd. Het plan is opgesteld in overleg met wielerverenigingen, media, organisatoren, bonden, overheden en bedrijven.


Het bevat de maatschappelijke, sportieve en economische doelstellingen voor de komende vijf jaar en is een vervolg op het Limburgs Wielerplan 2015-2020.

Afgelopen jaren succesvol
De afgelopen jaren is er met succes ingezet op breedtesport, evenementen, talentontwikkeling en infrastructuur. Er is geïnvesteerd in veilige wieleromgevingen en dameswielrennen. Daarnaast zijn mooie wielerevenementen georganiseerd en diverse samenwerkingsverbanden aangegaan. Het Limburgs Wielerplan 2020-2025 borduurt hierop voort. Succesvolle projecten worden voortgezet en er wordt ingezet op nieuwe kansen.

Zes programmalijnen
Het plan telt zes programmalijnen, die onder andere beogen om meer mensen sportief te laten fietsen, wielertalenten verder te ontwikkelen, grote evenementen op te zetten en de economische impact van de wielersport in Limburg te vergroten. Ook moeten de provincie Limburg als zodanig en Limburg Cycling meer bekendheid krijgen. Daarnaast wordt innovatie op het gebied van de wielersport gestimuleerd.


 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram