Wielrennen in Limburg

                  Welkom wielerliefhebbers  

MTB Watersley Sittard wielrennen

Hier vind u informatie over de MTB Watersley Sittard
10-10-2020

Milan Vader had 'iets te gek' gedaan volgens de bondscoach

Redactie L1

Mountainbiker Milan Vader reed in het begin van het wereldkampioenschap aan de leiding. Uiteindelijk eindigde hij op een 23e plaats.


Bondscoach Gerben de Knegt geeft aan dat er nog eens goed gekeken moet worden naar de race van de in Sittard woonachtige coureur.

Brutaal de leiding genomen
De 24-jarige Nederlands kampioen had volgens De Knegt "iets te gek gedaan" in het begin van de race, waarin hij brutaal de leiding nam. Dat hij zo snel aan de leiding kwam bij de mondiale titelstrijd was niet geheel volgens plan. De bondscoach denkt dat Vader iets te euforisch was en zich toen zelf tegenkwam in het verdere verloop van de wedstrijd.

Podiumkandidaat
Mede door twee valpartijen viel Vader in de wedstrijd uiteindelijk terug tot een plek buiten de top 20. "Milan was een podiumkandidaat, maar die waren er veel bij de mannen. Het plan was een goede start maken en je dan voorin zien te handhaven," aldus de bondscoach.

Vorm is nog steeds goed
Zorgen over de vorm van Vader maakt Gerben de Knegt zich niet: "Zijn vorm is ook nog steeds goed. Hij had net iets slimmer moeten koersen en niet moeten vallen. Ik zie ook wel graag dat renners erin vliegen op een WK. Je moet maar afwachten hoe je er volgend jaar voor staat."

Europees kampioenschap
Volgend weekend krijgt Vader een nieuwe kans om zijn goede vorm in een kampioenstrui om te zetten. In het Zwitserse Monte Tamaro wordt dan gestreden om de Europese titel.


07-10-2020


Facebook

Milan Vader is medaillekandidaat bij WK

Twitter
Mail
ReaMountainbiker Milan Vader behoort komend weekend tot de medaillekandidaten op het wereldkampioenschap mountainbike in het Oostenrijkse Leogang.


De in Sittard woonachtige mountainbiker is de laatste weken goed op dreef. Zijn jarenlange trainingsarbeid begint dit jaar vruchten af te werpen. Hij moet nu in staat zijn om mee te doen voor de hoofdprijzen. Mogelijk kan hij uit Oostenrijk huiswaarts keren met de regenboogtrui.

Twee keer podium
Afgelopen week wist hij tijdens de wereldbekerwedstrijden in Tsjechië een tweede en derde plek te behalen. Vooral zijn zilveren medaille die hij zondag behaalde was indrukwekkend. Zo wist hij achtvoudig wereldkampioen Nino Schurter in een spectaculaire eindsprint naar de derde plek te verwijzen.

Nationaal kampioen
Tijdens het Nederlands Kampioenschap, op zijn eigen trainingsparcours in Sittard, stond er twee weken geleden ook al geen maat op de in Zeeland geboren sportman. Hij verlengde daarmee zijn verblijf in het rood-wit-blauw. Het nationale tricot behaalde hij ook al in 2019.

Zwaar parcours
De afgelopen dagen heeft het in Oostenrijk veel geregend. Het parcours voor de mondiale titelstrijd is daardoor erg modderig en zwaar geworden. Dit is in het voordeel van Vader, die op zware omlopen het best tot zijn recht komt. Vader laat na een eerste parcoursverkenning weten: "De modder was een beetje plakkerig maar de eerste indrukken waren goed."

De wedstrijd om de wereldtitel bij de mannen start zaterdagmiddag om kwart voor drie.
04-10-2020


Door Maurice Jessen L1

Mountainbiker Milan Vader is tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nové Mesto na Morave als tweede geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door de Braziliaan Henrique Avancini.


Vader reed de gehele wedstrijd in de kop van de wedstrijd. In de zesde van in totaal zeven af te leggen ronden reed hij enige tijd aan de leiding.

Laatste beklimming beslissend
De Nederlands kampioen ging op de laatste beklimming in de aanval. In eerste instantie leek dit de beslissende actie voor de overwinning te zijn. Avancini koos echter een ander pad en kwam als eerste boven. Tijdens de afdaling stond de Braziliaan zijn leidende positie niet meer af. Milan Vader moest in een sprint met achtvoudig wereldkampioen Nico Schurter zijn tweede plaats veiling stellen.

Wederom een podiumplaats
De in Sittard woonachtige rijder bevestigt daarmee zijn goede vorm waarin hij op dit moment verkeerd. Donderdag wist de 24-jarige Vader in de eerste wedstrijd in Tsjechië ook al het podium te halen. Hij eindigde toen als derde.

Nederlands kampioen
Onlangs reed hij op zijn thuisparcours in Sittard naar de Nederlandse titel. De van oorsprong uit Zeeland afkomstige mountainbiker woont en traint al zeven jaar op Sportpark Watersley in Sittard. Vader is door zijn goede prestaties volgend jaar één van de medaillekandidaten op de Olympische Spelen. Samen met Mathieu van der Poel is hij de Nederlandse kopman tijdens de Olympische titelstrijd.

01-10-2020 Door Jelle Kleinen L1

Voor de eerste keer in zijn loopbaan heeft Milan Vader een plek op het podium behaald tijdens een MTB-wereldbekerwedstrijd. In Nove Mesto eindigde hij als derde.


Op het parcours met een sterk deelnemersveld was Vader één van de drie smaakmakers in de finale. De Deen Simon Andreassen ontsnapte in de slotfase uiteindelijk uit de kopgroep van drie en kwam uiteindelijk als in zijn eentje over de streep. In de strijd om plek twee moest Vader de Fransman Maxime Marotte voor laten gaan.

Watersley
Vader werd afgelopen weekend in zijn woonplaats Sittard-Geleen nog met veel overmacht Nederlands kampioen mountainbike bij de Elite heren. Net als toen, ontbrak ook in Tsjechië de grote favoriet Mathieu van der Poel


 

  © foto L1

26-09-2020  Door Wim :Puts L1

Milan Vader heeft in Sittard zijn Nederlandse titel bij het mountainbiken geprolongeerd. Hij won op het Watersley Sports & Talentpark de strijd om het Nederlands kampioenschap met overmacht.


Mathieu van der Poel ontbrak en daarom startte de 24-jarige Vader, die sinds 2013 in Sittard woont, als favoriet. Die favorietenrol maakte hij volledig waar. Hij ging er bij de start direct vandoor en bouwde zijn voorsprong tijdens de wedstrijd steeds verder uit.

Vier minuten voorsprong
Jeroen van Eck kwam vier minuten na Vader als tweede over de finish, Erik Groen legde beslag op de derde plaats.

Op weg naar WK en EK
Aankomende week gaat Milan Vader naar Tsjechië voor een wereldbekerwedstrijd, om de weken erna deel te nemen aan het WK Mountainbiken in Oostenrijk en vervolgens het EK in Zwitserland. Qua zelfvertrouwen ligt de Sittardenaar door de NK titel mooi op schema, want: ”Winnen kan je niet vaak genoeg doen.”
© Video L1E-mailen
Map
Info