Wielrennen Limburg
De website voor elke wielerliefhebber

Veilige wieleromgeving Sittard Openingstijden

Onze openingstijden

maandag
10:0014:00
dinsdag
10:0014:00
woensdag
10:0016:00
donderdag
10:0014:00
vrijdag
10:0014:00
zaterdag
9:0014:00
zondag
9:0014:00Als er een evenement is dan is de wielerbaan niet toegankelijk voor fietsers 

 http://www.sportzonelimburg.nl/sportzone-limburg/evenementenkalender/  Tom Dumoulin Bike Park 

Het Tom Dumoulin Bike Park is een innovatief, hoogwaardig en wereldwijd toonaangevend parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport en haar vele doelgroepen – van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals uit de hele wereld.

Uitdaging

In een gebied van 6 hectare is een parcours van 3,2 kilometer lang aangelegd. Verschillende soorten wegdek, waaronder een heuse kasseienstrook (!), diverse Limburgse landschappen, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden. De hoogteverschillen variëren van hellingspercentages van 1 tot 2,5% tot de buitencategorie van maximaal 22,5%. Het omheinde parcours maakt het mogelijk om talrijke situaties te trainen die renners op de openbare weg tegen kunnen komen. Ideaal om ervaring op te doen en in een veilige, innovatieve omgeving vaardigheden te trainen. Het terrein leent zich ook voor officiële UCI-wedstrijden, onder meer dankzij de brede start- en finishstraat en de tijdregistratielussen die in het parcours zijn verwerkt. Naast het wielerparcours is er ook een mountainbikeparcours.

Praktische info

Openingstijden


Na 1 oktober 2017

Openingstijden (en tarieven) na 1 oktober worden binnenkort bekend gemaakt. Hou deze pagina in de gaten.

Beleving

Binnen het Tom Dumoulin Bike Park worden verschillende landschappen nagebootst, om de beleving voor de renners zo realistisch mogelijk te maken. Gekozen is voor de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Zo is het parcours in ‘Noord-Limburg’ overwegend open, waardoor renners wisselende weersomstandigheden (denk aan regen, harde wind of felle zon) echt voelen. In ‘Midden-Limburg’ fietsen de renners langs water en slingerende bomenrijen. Terwijl in ‘Zuid-Limburg’ de uitdaging zit in de pittige hoogteverschillen.

Op deze grootste, veilige wieleromgeving van Nederland kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet, waarvan er zes gelijktijdig verreden kunnen worden. Hierdoor kunnen diverse doelgroepen tegelijkertijd gebruikmaken van het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen.

Uniek

Het Tom Dumoulin Bike Park is in alle opzichten een unieke test-, trainings- én wedstrijdomgeving waar wielerliefhebbers uit alle windstreken hun tanden op stuk kunnen bijten en talent volop tot wasdom komt!officiële opening van de veilige wieleromgeving vindt plaats op donderdag 1 juni, aan de vooravond van de Hammer Series. De opening zal mede verricht worden door één van de meest getalenteerde wielrenners van dit moment, Tom Dumoulin.


 
 

                        http://www.sportzonelimburg.nl/sportzone-limburg/evenementenkalender/