Wielrennen in Limburg
                                                        De website voor de wielerliefhebber

Laatste wielernieuws 
Algemeen wielernieuws


Terug naar overzicht

29-11-2019

Hammer Limburg 2020 zonder profploegen dit heeft met de olympische spelen te maken.

Een reeks kalenderwijzigingen in 2020 als gevolg van de enscenering van de Olympische Spelen in Tokio heeft geresulteerd in het besluit om volgend jaar geen professionele race te houden als onderdeel van het Hammer Limburg-evenement in Nederland. De Hammer-serie is echter van plan een uitgebreid Hammer Youth-evenement te organiseren dat de beste jonge renners in Nederland en Europa de kans biedt om te racen op het innovatieve en opwindende Hammer-formaat. Het volledige Hammer Limburg-evenement met zowel heren- als damesraces komt in juni 2021 terug.

De veranderingen ten gevolge van de Olympische Spelen betekenen dat twee grote WorldTour-races, de Giro d'Italia en het Criterium du Dauphiné, zullen plaatsvinden op de data in juni die Hammer Limburg de afgelopen drie jaar heeft bezet.

Verschillende opties werden geëvalueerd om een ​​nieuwe datum haalbaar voor alle partijen te vinden, maar helaas was het niet mogelijk om geschikte alternatieven te vinden in 2020.

Hammer Youth Limburg Velon.JPG
Volgend jaar zal er echter nog steeds veel Hammer-actie zijn in Limburg, omdat een uitgebreid Hammer Youth-evenement gepland is om de toekomstige sterren van wielrennen, jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieën onder de aandacht te brengen en hen de mogelijkheid te geven om de vaardigheden te leren over het Hammer-formaat racen tijdens een meerdaags evenement, gepland voor de oorspronkelijke Hammer Limburg-data van 6-7 juni.

De afgelopen drie jaar is de Hammer Youth-race uitgegroeid tot de grootste (over-ingeschreven) jeugdrace in Nederland met nationale kampioenschappen uit de buurlanden die naar Limburg reizen om voor hun helden van de beste professional te vechten voor Hammer Youth-kampioen. teams in de wereld. In de geest van het Hammer-festival kijkt de Hammer-serie uit naar het verwelkomen van gezinnen en kinderen voor volgend jaar weer een spannend evenement.

Hammer Limburg was het inaugurele Hammer-evenement dat in 2017 werd gelanceerd. De race is enorm populair bij de fans gezien de uitdagende Hammer Climb-baan en spannende Sprint en Chase-finishes in het Tom Dumoulin Bike Park, met meer dan 14 miljoen videoweergaven en uitzending in meer dan 140 landen. Hammer Limburg keert terug in 2021 met de beste heren- en damesteams ter wereld die opnieuw gaan winnen in de fietsrijke regio Limburg.


Graham Bartlett, CEO van Velon: “De inaugurele race van de Hammer Series in Limburg in 2017 zag een nagelbijtende finish waar mensen nog steeds over praten. Het zette de toon voor de geweldige races die volgden. Het succes van Hammer Limburg was echter zeker niet alleen in de totale races die we hebben gezien door de beste teams ter wereld of de indrukwekkende kijkcijfers, maar ook in het opzetten van een van de beste jeugdrace-evenementen in Europa. Ondanks de teleurstelling dat we niet in staat zijn om de beste teams te zien vechten in Hammer Limburg 2020, zijn we verheugd over het blijven investeren in Hammer Youth in 2020 en kijken we er al naar uit om terug te zijn met een pro-race voor dames en heren in 2021 .”

Jos Bessems, wethouder van Sittard-Geleen: “Sittard-Geleen zet zich in voor jeugdparticipatie en sport. We zijn verheugd om samen met de Hammer Series een prachtig jeugdevenement te organiseren. We hebben ook plannen om in 2021 een elite Hammer Series voor dames en heren te organiseren in het Tom Dumoulin Bike Park, waarin innovatie een belangrijke rol zal spelen. ”Terug naar overzicht


WK Wielrennen

Feed

18-09-2019, 10:14

Deelnemers mannen WK wielrennen 2019

Spanje (9) Wegrit Jonathan Castroviejo Iván García Imanol Erviti Gorka Izagirre Ion Izagirre José Joaquin Rojas Luis León Sánchez Marc Soler Alejandro Valverde Tijdrit Jonathan Castroviejo Lluís...   Meer


27-09-2018, 22:13

Yorkshire onthult parcours WK Wielrennen 2019

Programma WK Wielrennen 2019 za. 21-9: Wegwedstrijden Para-cycling zo. 22-9: WK Ploegentijdrit (28 km) ma. 23-9: Tijdrit junioren vrouwen (14 km) & Junioren mannen (28 km) di. 24-9: Tijdrit elite vrouwen (32,5...   Meer


27-09-2018, 21:15

UCI introduceert gemengde tijdrit op WK wielrennen 2019

Laatste update: 26 september 2018 21:15 De WK wielrennen van 2019 in Yorkshire krijgen een nieuw onderdeel. Het bestuur van de internationale wielerunie UCI is in Innsbruck akkoord gegaan met de...   Meer