Dames wielrennen


Terug naar overzicht

29-08-2018

Annemiek van Vleuten klasse apart in Boels Ladies Tour

Annemiek van Vleuten heeft ook de tweede etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. l1
De renster van Mitchelton Scott kwam met voorsprong over de finish in Nijmegen en verstevigde daarmee haar leiderspositie in deze rittenkoers. Van Vleuten won een dag eerder ook al de proloog.

De rensters kregen na de start in Nijmegen een heuvelachtig parcours voor de wielen. Er vielen diverse ontsnappingen te noteren, die weinig succesvol waren. In het laatste deel van de 132 km lange etappe knepen Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini er tussenuit.
Springplank
Het drietal kreeg gezelschap van Van Vleuten's ploeggenote Amanda Spratt. De Australische wielrenster demarreerde zo'n twintig kilometer voor de streep en diende als springplank voor Van Vleuten, die vervolgens aan een solo begon die zij met succes afsloot.
Verkeerde weg
Van Vleuten bouwde op haar vlucht gestaag aan haar voorsprong op het drietal, waarbij in de slotkilometers nog meerdere rensters aansloten. Het verschil met de achtervolgers smolt als sneeuw voor de zon toen Van Vleuten een verkeerde weg insloeg. De wereldkampioen tijdrijden liet zich niet van de wijs brengen, zette haar solo voort en hield op de streep 12 seconden van haar voorsprong over.
29 seconden
Eugenia Bujak van BTC City Ljubljana won de sprint van het uitgedunde peloton en werd tweede, vóór Elena Cecchini van Canyon SRAM Racing. In het algemeen klassement heeft Van Vleuten 29 seconden voorsprong op Eugenia Bujak. Ellen van Dijk van Team Sunweb is derde.
De Boels Ladies Tour wordt donderdag vervolgd met een rit over 129 kilometer met start en finish in Gennep.Terug naar overzicht