Wielrennen limburg
De website voor elke wielerliefhebber

Binckbank tour van 7-8 T/M 13-08-2017

11-08-2017

Lars Boom heeft de vijfde etappe van de BinckBank Tour gewonnen.


De vijfde etappe begon en eindigde op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Ontsnapping
Boom ontsnapte anderhalve kilometer voor de finish uit een kopgroep van zo'n vijftien renners. De Slowaak Peter Sagan sprintte naar de tweede plaats, de Belg Greg Van Avermaet werd derde. Boom nam de leiderstrui meteen ook over van de Zwitser Stefan Küng. In het algemeen klassement heeft Boom twee seconden voorsprong op Sagan.


Zesde etappe
Zaterdag volgt een lastige rit in de Ardennen met finish in Houffalize. De BinckBankTour eindigt zondag in GeraardsbergenTom Dumoulin heeft de Binckbank Tour op zijn naam geschreven. Het is zijn tweede overwinning in een etappewedstrijd.


De kopman van Team Sunweb verdedigde in de laatste etappe van deze meerdaagse wedstrijd in Nederland en België zijn voorsprong van vier seconden op de Belg Tim Wellens en wist die bij een tussensprint nog met een seconde te vergroten. De slotetappe van Essen naar Geraardsbergen werd gewonnen door Jasper Stuyven.

Muur van Geraardsbergen
Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde met onder meer de beklimming van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg hadden Elia Viviani en Tony Martin een paar seconden voorsprong op het peloton. Martin hield stand en kreeg gezelschap van Tim Wellens, Jasper Stuyven en Peter Sagan. Zij werden enkele kilometers later gegrepen. Postlberger, Viviani en Boom pakten de bonificatieseconden bij de eerste sprint van de Gouden Kilometer. Tom Dumoulin pakte een seconde bij het derde tussensprintje.

Aanval
In de slotkilometers ging Jos van Emden in de aanval, maar hij werd teruggepakt. Sagan en Dumoulin reageerden op een demarrage van Van Avermaet en op vijf kilometer voor de finish brak het verzet van Wellens. Jasper Stuyven ging er vervolgens vandoor en bleef uit de greep van het peloton. Gilbert werd tweede en Tom Dumoulin finishte als derde.

 

De renner van Team Sunweb is de opvolger van Niki Terpstra die de koers vorig jaar, toen nog onder de naam Eneco Tour